onsdag 31. desember 2014

Takk for det gamla ;)

Med bare noen timer igjen av 2014, er det tid for å oppsummere året som snart er historie.
For min egen del har det vært fylt med både opp-og nedturer,men totalt sett har det vært et bra år :)

Det startet ikke helt som jeg hadde planer om, med helseplager i januar og benbrudd i februar. Helseplagene fikk jeg heldigvis fort kontroll på, og benbruddet ga meg heldigvis mindre plager enn jeg fryktet.
Den største oppturen i år dreier seg også om helse.  Jeg har økt aktivitetsnivået mitt i forhold til de siste årene,og tatt flere andre grep også som gjør at jeg har mye mindre fibromyalgi smerter. Det er nok de nye medisinene jeg begynte på i høst som har hovedæren for det.
Det jeg er mest stolt av, er at jeg har klart å etablere en fast rutine med 1 styrketreningsøkt i uka. Jeg begynte å trene på Gande i slutten av april, etter å ha innsett at jeg måtte når jeg så hvor svak jeg var i musklene i forbindelse med benbruddet. Det var blant annet helt umulig å gå på krykker. I starten var det å komme seg på trening et like stort ork som tidligere, og jeg hadde en periode på 4 uker og en på 3 uker der jeg ikke kom meg avgårde. Men nytt fra tidligere var at jeg kom meg i gang igjen. Og siden slutten av august har jeg klart å komme meg avgårde 1 gang i uka. Og det er jeg veldig stolt av ;) Merker at det hjelper også, og det gir ekstra motivasjon. Drømmer om å få til 2 økter i uka,men er ikke helt der ennå ;) La også om kostholdet noe i høst,og det har ført til at 5 kilo har forsvunnet - og godt er det. Siden jeg i utgangspunktet alltid har vært slank, har de kiloene som har lagt seg på kroppen de siste årene gjort meg både frustrert og irritabel,men etter at jeg turte å innrømme for meg selv at det var det som skjedde,har det vært lettere å ta skikkelig tak for å gå ned igjen i vekt. Gjenstår enda 2-3 kilo før jeg er fornøyd,men det går seg nok til ;)
Året med Millie har også inneholdt både opp-og nedturer. Oppturene kom i Eskiltuna i mai, på Svensk selectionée og Svensk Briardspesial, på den Norske speisalen og på utstilling på Vålerbanen i juli. Den største nedturen er vel at hun ikke har blitt champion i 2014,siden hun fremdeles mangler storcert. Er heller ikke fornøyd med at vi ikke har fått tatt MH i året som har gått,men krysser alt jeg har for at vi får til det i 2015 - i tillegg til å få championatet selvsagt ;)

Så er det å se fremover mot et år som for egen del kommer til å bli svært innholdsrikt,med begivenheter i kø. Det starter allerede de kommende ukene, først og fremst med det nye familiemedlemmet som flytter inn mot slutten av januar. Woodlooks Oda ble født 26.november, og det er Woodlooks Love Affair aka Kajsa og CAN NUCH Goldfire of The Coastline aka Fire som er foreldrene hennes. Har stor tro på denne kombinasjonen,både eksteriørt og mentalt. I tillegg har Fire en imponerende bra HD statistikk på sine tidligere avkom, så jeg krysser alt jeg har for at jeg slipper å få en ny hund med HD ;)
En annen spennende ting som skjer i janaur, er nominasjonsmøte til Ringsaker Arbeiderparti den 26. På det endelige listeforslaget fra nominasjonskomitéen er jeg plassert som nr 17, en plass jeg virkelig håper å beholde. Det vil bety at jeg vil ha en mulighet til å komme inn i kommunestyre ved kommunevalget i september,forutsatt av at jeg klarer å få nok personstemmer. Det skal jeg komme tilbake til ved en senere anledning ;)
Jeg pleier aldri å ha noen nyttårsfortsett,men i år skal jeg gjøre et unntak ;) Jeg har nemlig bestemt meg for at jeg skal bli mindre åpen og ærlig,da spesielt på Facebook. For det er ingen tvil om at kommunikasjonen på nettet bare blir verre og verre. I løpet av året har jeg opplevd å bli slaktet hvis jeg har skrevet en status som beskriver hva jeg føler, og det har skjedd mer enn en gang. For meg som har masse mobbing i sekken med livserfaringer,har dette vært veldig tungt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar