lørdag 28. august 2010

En regnværsdag....


Det er tidlig lørdagskveld, og det har regnet hele dagen. På sånne dager må jeg innrømme at jeg trives best innendørs. Og det ser det ut som de firbente gjør også...;) Egentlig skulle Wilma og jeg vært på runderingstrening i dag, men det måtte jeg droppe. Med en hektisk periode foran meg, må jeg bare ta hensyn til helse-tilstanden. Og den er jo som den er....;)
Neste helg er det utstilling igjen, da setter vi kursen for Tånga Hed og en svensk briardspesial. Har vært der før, i 2007 og 2008, og det er en veldig trivelig utstilling. I år skal hanhundene være på lørdagen, med 40 påmeldte. Tispene er på søndag, med 42 påmeldte. Forhåpentligvis skal Lisbeth stille Luna for meg....;) Onsdagen etterpå reiser hundene og jeg til Stavanger. Har planer om å kjøre over Hardangervidda på veien bort, det er en kjempefin tur som jeg ser frem til. Som alltid blir det nok hektisk når jeg kommer "hjem", men lørdag 11 september er iallfall satt av til en ny utstilling. Da er det NKK-utstiling på Orre. Stilte jo på Orre sist jeg var hjemme, og synes det er en skikkelig fin plass å arrangere utstilling. Denne gangen er jo også Nora, den hvite gjeterhunden til søsteren min junior, så det blir også spennende. Jeg blir i Stavanger en uke, fra onsdag 8 til onsdag 15. september. Når jeg kommer tilbake, er det flere ting på kalenderen ut over høsten. Blant annet planlegges det et treff med damene jeg traff på Grande i november i fjor, håper bare at det ikke kolliderer med andre ting. Kjenner at jeg trenger å treffe denne gjengen, som sliter med de mange av de samme utfordringene som meg selv i hverdagen...;) Og nei, vi snakker ikke bare om sykdom, slik noen tror. Vi prater stort sett om det meste, og latteren sitter løst..;) Men bare det å VITE at noen der ute forstår hvordan man har det, gjør det faktisk litt lettere å leve med fibrospøkelset på skulderen...;)

tirsdag 24. august 2010

Ny tittel !!


På fredag reiste Luna og jeg til Sverige. Wilma var levert hos Lisbeth kvelden før, og jeg må innrømme at det var godt å ha bare en hund å konsentrere seg om på turen....;) Men jeg savnet henne også, hun er noe helt for seg selv min lille blonde...;) Fredagens reisemål var Västerfärnebo, der vi skulle overnatte hos Ulrika med familie. Kom frem i 18-tiden, og vi hadde noen hyggelige timer med god mat og masse briard-prat...;) Tidlig lørdag morgen satte vi kursen mot Eskilstuna. Der var det SKK-utstilling, med utdeling av CACIB og reserve CACIB. Luna trengte et CACIB i Sverige for å få en ny tittel, det var det som var utgangspunktet. Hun måtte nemlig ha 4 CACIB i 3 forskjellige land for å få tittelen CIE, som er et internasjonalt show championat. Og hun hadde CACIB i både Danmark og Norge fra før. Å få til dette har vært hovedmålet mitt for 2010, så er det også sagt...;) På forhånd visste jeg at dagens dommer Thord Bystrøm, likte hunder av Luna's type, men man kan aldri være sikker...;) Jeg visste også at Stella som er en veldig fin tispe skulle dit, men at hun hadde nok CACIB fra før. Det betød at om vi sto som nr 2 med Res.CACIB, ville CACIB'et gå videre til oss....;) Så det var ganske mye som sto på spill foran denne utstillingen...;) Det ble en veldig hyggelig dag i Eskilstuna, både resultatmessig og sosialt...;) Det var 10 av 11 påmeldte som møtte, 6 hanner og 4 tisper. Mercan & Ulrika vant åpen klasse med CK, og ble 2 beste hanne med Res.CACIB. I tispeklassen var det kun Stella og Luna som fikk CK. Stella vant, med Luna som nr 2, henholdsvis med CACIB og reserve CACIB. Det ble altså som jeg hadde sett som en mulighet på forhånd...;) Stella's CACIB vil etterhvert gå videre til Luna, og dermed er tittelen i boks....;) Hun blir da hetende N DK UCH NordV-08 CIE Li-Brie's Lady O'Lorien. Det beste med det hele var at jeg stilte henne selv...;)
Kritikken lød som følger : " Feminin tik, uttrycksfull, mörka ögon, välburna öron, bra hals,välkroppad, nogot mjuk rygg, markerat forbröst, bra vinklar, passe benstomme, bra pels og färg, rør seg nogot trångt bak, kunne vara fastare i fronten. Välvisad"
Dommeren hadde visst også sagt noe om at det var moro å dømme en rase med så mange gode representanter til stede. Det er alltid hyggelig å høre sånt om rasen vi er så glad i....;)
En stund etter at bedømmelsen var ferdig, var det bare å begynne på hjemreisen. Må innrømme at jeg var utrolig stolt både av Luna og av meg selv, særlig når jeg begynte å tenke på alt vi har oppnådd av resultater gjennom årene. Dette var utstilling nr 99....;) Nr 100 blir på Best i Väst....;)
Men dessverre har alt sin pris.... Søndag når jeg våknet ville kroppen og hodet mitt langt fra det samme....;) Kroppen var stiv og støl etter over 100 mil i bil i løpet av 36 timer, i tillegg til hundeutstillingen. Så jeg måtte dessverre melde forfall til runderingstreningen jeg og Wilma skulle delta på søndags ettermiddag. Men forhåpentligvis kommer det flere sjanser....
Å leve med fibromyalgi gjør det faktisk nødvendig å lytte til kroppen noen ganger....;)

tirsdag 17. august 2010

NKK Dobbel på Bjerke


I helgen har vi vært på utstilling i Oslo både lørdag og søndag. På lørdag var det Crufts-kvalifisering, og på søndag var det Norsk Vinner 2010. Den siste betyr at alle som blir BIR eller BIM i sine raser, får tittelen NV-10...;) Det var ca 4500 hunder påmeldt pr dag.
Lørdag hadde vi fremmøte kl 9, og etter en natt med dårlig søvn, må jeg innrømme at jeg var altfor sent ute. Men jeg hadde regnet ut at rasen ikke ville være i ringen før nærmere 10. Kom en litt annen vei enn jeg pleier inn mot Bjerke, slik at jeg måtte kjøre om Sinsenkrysset, og der var det kaos...;) Bilkø i flere kilometer er ikke det kjekkeste jeg vet, for å si det pent....;) Og de aller fleste skulle selvsagt på hundeutstilling...;) Kokka var va 8.45 når jeg var utenfor hovedinngangen, men det skulle ga nærmere en time før jeg fikk parkert. Hell i uhell var at jeg ble dirigert inn på utstillingsområdet, inn i en undergang slik at bilen ble stående i skygge hele dagen...;) I mellomtiden hadde jeg prøvd å få tak i noen som kunne sjekke hvordan det lå an i ringen vår, for jeg var nesten sikker på at vi kom for sent til å stille. Til slutt fikk jeg heldigvis tak i Helga, som gikk for å sjekke. Det viste seg at Briard skulle i ringen 10.20 i følge skjema, men det ble en god del senere enn det også, siden starten på bedømmelsen ble utsatt fra 9 til 9.30.
Dette visstnok på grunn av parkeringskaos...;) Så vi hadde tid nok allikevel...;)
Denne dagen gikk Ulrika i ringen med Luna, og det endte med at Luna til slutt ble 4.Beste Tispe med CK. Kritikken var dessverre ikke så lett å tyde. Tusen takk igjen,Ulrika...;) De var også med i oppdretterklasse med kennel Li-Brie, det var Willy, Boss, Mysti og Luna. I raseringen gikk det veldig bra, men etter en lang dag med mye venting i varmen, gikk ikke Luna noe særlig bra i den store ringen, dessverre. Det var hard konkurranse med mange andre oppdretter, så her ble det ingen plassering.
På søndag hadde vi oppmøte kl 10, men etter erfaringen fra dagen før, var jeg tidlig ute. Det føltes godt å parkere bilen allerede kl 9...;) Dessverre gikk bedømmelsen i ringen vår veldig sakte, så vi var ikke i ringen før bortimot 11.30 tror jeg....;) Jeg og Ulrika fant ut i fellesskap at jeg skulle Luna selv, og slik ble det. Føler at jeg behersker det å stille hund bedre og bedre selv, så da får jeg bare kaste meg ut i det så lenge Lisbeth er opptatt med å stille Mysti. Synd hun ikke kan stille begge samtidig...;) Fikk iallfall skryt av flere etterpå at det så bra ut, og det følte jeg selv også...;) Den engelske dommeren ble veldig begeistret for alle Briardene, og alle fikk faktisk CK. Luna endte som nr 4 i championklassen, men ble ikke plassert i Beste Tispeklasse. Det må jeg jo innrømme at jeg ikke var helt førnøyd med...;) Men jeg bestemte meg for å fokusere på presentasjonen, og ikke resultatet, og da ble det straks bedre....;) Og i ettertid må jeg også si at jeg har lett for å glemme både at hun har mange flotte resultater å se tilbake på OG at hun begynner å bli en voksen dame. Hun er jo faktisk blitt 7,5 år, og det er bare 4,5 måned igjen til hun er veteran...;) Min sorte diamant holder seg utrolig godt, så jeg ser virkelig frem til neste års utstillinger....;)-
Slik lyder søndagens kritikk: " Very good type. Super head. Good outline - very good bone. Good eyecolor & shape. Excellent body. Excellent coat texture. Very sound rear with good tail. Moved well, but a little close behind"
Vi var også med i oppdretterklassen med kennel Li-Brie, som fikk følgende strålende kritikk :
"Super group of a type and quality that could win in any country." Det ble imidlertid ingen finale denne gangen.
Alt i alt var det en hyggelig helg på Bjerke, ikke minst sosialt. Men persolig mener jeg at Bjerke Travbane er for lite til å arrangere full utstilling på en dag. Når det en en utstilling som går over to dager, er det helt greit. Men det blir for mye med ca 4500 hunder på en dag. Parkeringsforholdene var kaotiske, spesielt lørdag. Men det verste var størrelsen på ringene, og at det var så trangt rundt dem. Det er ikke bra for hverken folk eller hunder, etter min mening. Og spesielt ikke for de firbente, det så jeg flere eksempler på. Underlaget var heller ikke bra, etter styrtregnet fredag. Dreneringen på Bjerke er ikke bra, det vet man jo fra før...;) Så alt i alt håper jeg NKK finner en annen plass neste gang de skal arrangere en så stor utstilling utendørs...;)

torsdag 5. august 2010

Wilma



Her er noen nye stå-bilder av vakre Wilma....;) Siden hun ikke er å se i utstillingsringen, er det ikke så mange av dem....;)