fredag 28. desember 2012

Tanker på en romjulsfredag

2012 har vært et nesten "hundefritt" år for min del. I den betydning at jeg nesten ikke har vært på utstilling, og ikke har trent hverken lydighet eller bruks sammen med andre. Var på 2 utstillinger med Luna tidlig på året, men etter at jeg måtte snu på vei til Briardspesialen i pinsen, har det vært slutt. Jeg snudde på grunn av problemer med bilen, og det viste seg i ettertid at dieselpumpa hadde røket. En reprasjon til mange tusen kroner, men det er en annen historie ;) Jeg var skriver på 5 utstillinger i løpet av juli og august, noe som ga mersmak. Så jeg håper på flere oppdrag i 2013, for Norske eller Svenske dommere.
Nå sitter jeg her og tenker på at jeg MÅ i gang igjen. Millie ble kjøpt spesielt med tanke på utstilling, og det er jo egentlig helt bortkastet hvis jeg lar være og stille ;) Nå skal det også sies at jeg ikke hadde kjøpt meg en ny hvis Luna og Wilma var mye yngre og friske. For ja, det er mye med 3 hunder ;) Og nei, det er ikke noe jeg skal ha i fremtiden, iallfall ikke 3 briarder. Men med Luna som snart fyller 10 år, og med Wilma som er syk, er det bare et tidsspørsmål før flokken er redusert.
Millie er påmeldt sitt første valpeshow i Letohallen på lille nyttårsaften. Men med 10(!) andre og konkurrere mot, har jeg ingen forventninger om resultat. Det viktigste er at Millie får en positiv opplevelse, det kan jeg også trenge ;) For det skal ikke stikkes under en stol at jeg har holdt meg unna hundeaktiviteter på grunn av det som tydeligvis er en folkesykdom blant hundefolk, nemlig baksnakking. Jeg VET det snakkes- det er det mange som har sagt, men om HVA, det er jeg totalt uvitende om. Og JA, jeg skulle gjerne visst det - så jeg kunne bestemt meg om det de sa var noe å forklare eller bare å gi faen i ;) Dessverre er feighet også utbredt, det er svært få som er tøffe nok å stå til ansvar for kjeften sin ;) Sånn - det var en liten utblåsning ;)
Tilbake til utstilling, så mener jeg fremdeles det bare er en bonus. Det er mentaliteten som er og blir det viktigste når det gjelder hund. Men det er allikevel noe jeg altså synes er kjempekjekt å drive med. Må innrømme at jeg også har forventninger til resultater på Millie etterhvert, hun ser veldig lovende ut ;) Dessuten har hun en helt spesiell utstråling som jeg håper også kan komme frem i utstillingsringen.
Den 9. januar skal vi begynne på valpekurs, det er også noe jeg ser frem til. Har trent bittelitt med henne her hjemme, og hun er herlig og jobbe med. Håper dette kurset bidrar til at jeg finner tilbake treningslysten helt OG ikke minst at jeg kan finne noen å trene sammen med fremover. En ny instruktør (som jeg kjenner men ikke som hundeinstruktør) og et nytt treningsmiljø håper jeg skal gjøre susen.