lørdag 21. april 2012

Min sorte diamant

Luna på Bjerke i august 2010
(foto: Siri Guldseth)


Nå har endelig bekrftelsen og diplomen kommet fra FCI, så nå er CIE-tittelen offisiell. Luna oppfylte kravene i august 2010, og jeg sendte den første søknaden i desember samme år. Har purret på NKK mange ganger, og til slutt sendte jeg en mail til lederen i Aktivitetsavdelilingen. Da ble det endelig fart i sakene, og 10 dager senere lå altså bekreftelsen i postkassen :)
For ordens skyld er CIE et internasjonalt utstillingschampionat uten bruks-krav. Hunden må ha 4 CACIB, derav 2 i Norge og 2 i to andre land. Luna har totalt 6 CACIB- 4 i Norge, 1 i Danmark og 1 i Sverige.

Hennes fulle tittel er nå N DK UCH C.I.E NordV-08 Li-Brie's Lady O'Lorien

CACIB'ene kom slik :

NKK Bjerke - Per Svarstad - 29.06.2008
DKK Herning - Normann Deschuymere - 09.11.2008
NKK Bjerke - Hans Almgren - 15.08.2009
NKK Kristiansand - Diogo Ramalho - 08.05.2010
NKK Drammen - Carlos Saevich - 15.06.2010
SKK Eskilstuna - Thord Bystrøm - 21.08.2010


Tusen takk til Lisbeth på kennel Li-Brie som lot meg kjøpe denne flotte hundene for over 9 år siden, og for at hun har stilt henne på 5 av disse 6 utstillingene, og på mesteparten av de ca 120 utstillingene vi har vært på. Det siste CACIB'et, som vi tok i Sverige klarte jeg faktisk selv ;)

torsdag 19. april 2012

Tanker....

"Stjålet" på Facebook
Skal ikke si så mye mer her nå, men har iallfall dette på hjertet : Jeg har aldri vært redd for å si at jeg kan ta feil. Jeg kan gjøre feil, si feil ting og sikkert skrive om ting som er feil. Men akkurat som en hund eller et barn kan trenge korrigering, trenger jeg å få vite om det når noen mener at jeg har gjort,skrevet eller sagt noe som er feil. Ikke gjennom stygge meldinger på Facebook eller her slik at alle andre kan se det, men gjennom en melding, mail eller telefon. Eller en personlig samtale, hvis noen ønsker det.....

fredag 13. april 2012

Organisjonsmenneske - frivillig sådan ;)

 
"Stjålet" på Facebook
Selv om jeg i store deler av livet har stått utenfor arbeidslivet enten på grunn av langtidsledighet eller sykdom, har jeg deltatt i forskjellige frivillige organisasjoner de siste 15 årene. Her kommer en liten oversikt :

1982 – 1985: Aktiv i Stavanger AUF, også noe i
Stavanger Arbeiderparti. Deltok som valgkampmedarbeider i 2 valg.
En liten periode (januar- august 1985) styremedlem i Stavanger Energi, som AP-representant. Tillitsmann i 3.klasse på gymnaset (1983/84)

1996-2004. Storhamar Dragons
Begynte som frivillig i kiosken høsten 1996, ble i november 1996 ansatt på lønnstilskudd og ble dermed med i resepsjonen. Var ansatt frem til november 1998, og fortsatte som frivillig etterpå.
Var sekretær i markedsgruppa og arrangementsutvalget i perioden 96-98.
96/97: Kiosk,resepsjon
97/98: Resepsjon
98/99: Resepsjon
99/00: Vakt
01/02: Resepsjon
02/03: Resepsjon
03/04: Resepsjon
Var med på arrangementskontoret under flere Isostar-turneringer i løpet av årene, også Forbundscup – NM for U15 i 1999.
Med som frivillig på arrangementskontoret under VM i ishockey 1999.

2005 – 2009 Gjøvik Hundeklubb
Leder i utstillingsgruppen i hele perioden. Ansvar for utstillingstreninger en gang i uka, med 5 andre i turnus.
Hovedansvar for planlegging og gjennomføring av valpeshow en gang i året, med nesten 70 valper som høyeste antall påmeldt.
Deltok også på datasiden under avviklingen av flere agility-stevner.
Var også klubbleder 1 år, og nestleder i 2 år parallelt.

2009 – frem til høsten 2011 Norsk Kennel Klub,region Hedmark/Oppland.
Sekretær. En periode også ansvarlig for oppdatering av regionens hjemmeside. Deltatt på flere ulike kurs som regionen har arrangert, blant annet organisasjonskurs. Jobbet ca 22 timer dugnad i løpet av 4 dager i forbindelse med NKK-utstillingen i Vikingskipet,Hamar i oktober 2010. Ansvarlig for påmeldingene til regionens valpeshow i 2011, med nærmere 170 valper påmeldt.  

2005- til dags dato Norsk Briard Klubb.
Flere ulike verv i årenes løp; varamedlem, styremedlem, nestleder og sekretær (som jeg er fremdeles). Vært med på å forberede og arrangere klubbens spesialutstilling en gang i året i hele perioden, og vi hadde også et valpeshow for alle raser i 2007.

2012  
Gaupen Arbeiderlag:
Innvalgt som sekretær for 2 år på årsmøte. Planer om å engasjere meg på flere nivåer i partiet, både politisk og organanisasjonsmessig.

VM i kjelkehockey 22.03 – 01.04:
Hadde ansvar for resepsjonen sammen med 3 andre i turnus to og to. Ca 50 dugnadstimer i perioden. Utdeling av fuksjonærkort og –jakker. Utdeling av generell akkreditering. Bistå lagansvarlige og andre for å få løst ulike utfordringer, både på norsk og engelsk.

Storhamar Dragons :
Er i dialog med daglig leder, og planlegger å gjøre comeback i klubben etter 8 års fravær. Er disponibel der de kan bruke meg. Blir antagelig ansvarlig for resepsjonen i forbindelse med kampene. 

Vikingskipets venner :
Har sagt JA til å bli med som frivillig under ulike arrangementer i Vikingskipet. Venter på avklaring fra lederen i funksjonærstaben.

NAF Motorsport Hamar & Omegn.
Ble rett og slett "headhuntet" til dette. Blir sekretær og kasserer i styret, samt løpssekretær i forbindelse med Rally Hedemarken.
For en sportsinteressert dame som meg, var dette rette og slett umulig å si nei til ;) Rally har fascinert meg i mange år, og nå skal jeg få opplve det på nært hold også ;)
  












mandag 9. april 2012

Wilma

Har drevet og studert Wilma en del de siste månedene. Og enten har ekteriøret hennes bedret seg vanvittig gjennom vinteren, ellers har jeg fått igjen gangsynet ;) For jeg har sagt hele tiden at hun ikke er så bra eksteriørt, selv om andre har sagt noe helt annet ;) Og nå ser jeg at de har rett ! For hun er faktisk veldig bra ! Fint hode, bra vinkler og masse annet ;) Og ikke minst - en veldig feminin helhet ! Har aldri hatt en briard med så feminint kjønnspreg før.
Nå fundeerer jeg på om jeg skal stille henne litt etterhvert ;) Det er snart 3 år siden hun var i ringen sist, og håpet er at det går an å trene henne opp til å vise seg bedre i ringen enn tidligere.
I 2015 er hun veteran, så jeg drømmer om å ha henne klar til Europavinneren som da skal foregå på Lillestrøm.
Om jeg stiller henne før det, avhenger av om det blir noen ny briard på meg eller ikke ;)

søndag 8. april 2012

Negativ ??

Jeg blir forholdsvis ofte fortalt at jeg har en negativ innstilling. "Slutt å vær så negativ" eller "Så negativ du er" er fraser jeg mildt sagt er DRITLEI av ;) Men siden så mange sier det i ulike sammenehenger, er det jo noe jeg tenker på.... Derfor prøvde jeg å finne en definisjon av ordet på nett, men fant egentlig ikke noe brukbart. Men den jeg fant var at ordet betyr UFRUKTBAR eller KRITISK.
Selv føler jeg ikke ordet stemmer på hvordan jeg er, jeg mener heller jeg er realist, det vil si en som er klar over og aksepterer hendelser som de er.
For mange er det kanskje det samme, hva vet jeg.....
Det som jeg imidlertid ble gjort oppmerksom på her forleden,og som jeg er fullt klar over - er at jeg har lett for å henge meg opp i ting som har skjedd - og som jeg hadde gjort lurest i å legge bak meg. Istedenfor dveler jeg ved dem- tenker på dem og snakker om dem - i lang tid etterpå. Dette kan jeg forstå at noen oppfatter som negativt.
Har ikke problemer med å avsløre mine svake sider hverken for meg selv eller andre, derfor deler jeg dem her ;)

VM i kjelkehockey

I perioden 22 mars - 1.april var jeg med som frivillig under VM i kjelkehockey på Hamar. Og det var 12 fantastiske dager, med ca 50 timer dugnadstimer. Mesteparten av dem tilbragte jeg sammen med Guri, siden vi gikk 2 og 2 i turnus som hadde ansvar for resepsjonen. Der hadde vi ansvar for utdeling av jakker og akkreditering til frivillige, akkreditering til presse og til andre som trengte det. Vi hadde også en servicefunksjon opp i mot lagene, så det ble også bruk for noe engelskkunnskap, noe som gikk mye bedre enn fryktet på forhånd ;)
Jeg var veldig spent på forhånd på hvordan kroppen ville takle 12 dager med daglig "arbeid", men det gikk heldigvis veldig bra :) Har de siste månedene innsett at det ikke er av betydning for smertene om jeg holder meg i ro hjemme eller er i aktivitet en eller annen plass, smertene er der uansett. Men det er ikke dermed sagt at jeg ville klart å jobbe. I den perioden mesterskapet varte, ble det ikke gjort mange andre ting utenom. Og sånn kan man ha det i perioder, men ikke over uker, måneder og år. Mesterskapet var ellers en SUPER form for mentalhygiene :) Føler en veldig stor takknemlighet for at jeg fikk være med på dette ! Måten jeg ble mottatt på av gamle kjente i Storhamar Dragons, gjorde meg rørt :) TUSEN TAKK ALLE SAMMEN !!  Under mesterskapet bestemte jeg for å gjøre comeback som frivillig i Dragons fra høsten av, og jeg skal ha en prat med daglig leder etterhvert. Fikk også forespørsel om å bli med i Vikingskipets venner, som er en gjeng frivillige som bidrar under ulike arrangementer i "skipet". Det sa jeg også JA til.
Foto : Line Furulund

Det absolutte høydepunktet var å være med på isen og dele ut sølvmedaljene til Korea, etter at de tapte VM-finalen mot USA. Dumme meg hadde helt feil sko på bena, og jeg holdt faktisk på å ramle når vi gikk i prosesjon på vei mot spillerene ;) Det hadde vært pinlig det *rødmer*. Men heldigvis gikk det bra ! Fikk vite i etterkant at medaljeseremonien ble vist på TV også. Men den ligger ikke på NRK Nett-TV, det har jeg sjekket ;)