tirsdag 3. januar 2012

Min sorte diamant......

CIE N DK UCH NordV-08 Li-Brie's Lady O'Lorien eller Luna som hun heter i det daglige, fylte 9 år i går, 2. januar 2012. CIE- tittelen som hun oppfylte kravene til i august 2010, venter vi fremdeles på bekreftelse på, men jeg har begynt å bruke den allikevel. Har jo dokumentasjonen på den i form av CACIB-lappene fra FCI. Har purret NKK flere ganger i forbindelse med dette, siden det er de som skal sende søknaden til FCI, som skal godkjenne den siden det er et internasjonalt showchampionat som det så fint heter ;)
Når jeg fikk Luna begynte jeg med utstilling igjen, som jeg ikke hadde drevet med siden midten av nitti-tallet. Den gangen var jeg slettes ikke så aktiv, men den forrige hunden min fikk iallfall CERT og ble BIM på en og samme utstilling. Hadde jeg drevet det lenger, kan det jo hende at hun hadde blitt champion, men vi ga oss etter noen blå sløyfer.... Så da hadde jeg "bare" hund som familiemedlem altså frem til 2003.
Luna gjorde det bra allerede som valp, og hun fortsatte utviklingen etterhvert som hun ble eldre. Siste certet for å bli Norsk utstillingschampion tok hun på sin første utstilling i 2005, da var hun akkurat passert 2 år. Hun har aldri vært noen megastjerne som shower i ringen, men hun er en tvers igjennom velbygget hund, med noen fantastiske bevegelser. Disse får hun best vist frem de gangene hun er i den store ringen, fordi hun trenger litt plass for å lange ut.... ;) Hun har oppnådd en haug med gode resultater og høydepunktene har vært mange. Som for eksempel på Nordisk Vinner i 2008 i Herning, Damark da hun vant alt i tispeklassen, og dermed ble både Dansk utstillingschampion og Nordisk Vinner 2008, Eller på  briardspesialen i 2009 der dommer Rüdi Hübental satte henne opp til beste tispe og BIM, noe som fikk tårene til å trille hos følelsesmenneske Nina ;) Også NKK uttillingen i Kristiansand i 2010 er et høydepunkt, der ble hun BIR og 3. BIG :) I 2011,i hennes første år som veteran var nok høydepunktet på Nesbyen der hun ble 3 BIS veteran i øsende regnvær. Men også Hundorp med BIR og 4 BIS veteran var morsomt :)
Nå har jeg kikket litt på terminlistene for 2012, så er det bare å håpe at hun holder seg frisk og vakker året igjennom. I tillegg til utstillinger her i landet, er det gode muligheter for at vi drar til Tånga Hed og Bäst i Väst til høsten, og forhåpentligvis også til Danmark på dobbeltutstilling første helgen i november.

mandag 2. januar 2012

Ikke fotogen.....

For å være ærlig trives jeg IKKE foran kamera ;) Liker veldig godt å fotografere selv, men de siste månedene har det blitt altfor lite av det også.
Men foran altså, der vil jeg helst slippe å være ;) Det er nok også en god grunn til at det finnes svært få GODE bilder av meg ;) Men i blant er det noen som klarer å få til et blinkskudd av meg, og da blir jeg veldig fornøyd ;) Det klarte Signe på nyttårsaften, og bildet havnet selvsagt på Facebook. Men det gjør ingenting :) Er sikkert ikke alle som har sett det der, så da tenkte jeg å dele det med dere også ;)

 

søndag 1. januar 2012

Tid for oppsummering......

Det er 1 januar i et nytt år, og det er tid for et lite tilbakeblikk og oppsummering av året som ligger bak oss.
Og det er jo ingen tvil om at det har vært et spesielt år for landet etter terrorangrepet 22 juli. Som tidligere AUF'er selv så gjorde spesielt skuddene på Utøya noe med meg, det var og er ufattelig vondt å se den smerten ungdommene gikk igjennom både fysisk og mentalt i kjølevannet av det som skjedde. Samtidig fikk det meg til å tenke over mitt eget verdigrunnlag og hva jeg selv kunne bidra med i etterkant. Et av resultatene av det var at jeg meldte med inn igjen i Arbeiderpartiet for første gang siden jeg var 19, og meningen er at jeg skal bidra aktivt også. Har foreløpig bare vært på et medlemsmøte, men et av målene mine for 2012 er at det skal bli mer av det.
Det henger også sammen med at jeg ønsker å ha flere ting å drive med enn "bare" hund. Jeg har jo brukt mesteparten av tiden min på hund siden jeg fikk Luna i 2003, og det har jeg etterhvert begynt å trappe noe ned på. Kommer ALLTID til å ha hund og briard så lenge jeg kan i forhold til alder og helse, og forhåpentligvis klarer jeg snart å finne en mindre rase som jeg kan kombinere med. Og jeg synes fremdeles at utstilling er kjempekjekt så jeg kommer til å drive med det også. Luna fyller 9 år i morgen, men er heldigvis i så god form at jeg tror vi skal få det morsomt i 2012 også :) Hun har oppnådd masse bra resultater i året som ligger bak oss, og jeg nådde målet mitt med at hun ble ÅRETS VETERAN 2011 i briardklubben, og nr 5 på listen over Årets Utstillingsbriard. Det synes jeg er veldig godt gjort når hun har blitt stilt i veteranklassen hele året, da vet jo ikke dommerene hvor høyt premiert hun er fra før. Det var også et mål at hun skulle bli plassert i BIS veteran i løpet av året, og det klarte vi 2 ganger :) Første gang på søndagen i august påNesbyen i pøsende regnvær med Lisbeth som handler, der ble hun 3 BIS veteran. Andre gangen klarte jeg det selv på Hundorp i september, der vi ble plassert som 4 BIS veteran og også som BIR i rasen.
Hadde en periode i vår og sommer hvor vi var flinke til å trene lydighet sammen med en gjeng hyggelige damer på Biri, da fortrinnsvis med Wilma. På briardspesialen i pinsen deltok vi på en uoffisiell konkurranse i klasse 1, som vi vant. Vi konkurrerte også et par ganger offisielt, men det var ingen suksess. Beste resultat fikk vi på en konkurranse i Moelv, med "bare" 2 nuller i bagasjen. Det ble ikke noe særlig mer trening på oss etter dette, jeg er ikke flink til å beholde motivasjonen når det gjelder hundetrening, det har alltid gått i bølger. Dette henger sammen med flere ting, men særlig mangelen på treningskompiser som kan backe meg opp og dra meg med er utslagsgivende. Så hvordan det blir med trening og eventuelt flere konkurranser med Wilma fremover vet jeg ikke.
Når det gjelder bruks har vi vært på en trening i hele sesongen, men etter at jeg kom med et utspill i forbindelse med en trening jeg ikke ble invitert til, mistet jeg goodwillen i en gjeng jeg gjerne kunne tenkt meg å trent mer med. Gikk vel et spor hver med jentene på jordet utenfor her i høst også. Så får vi se hvordan det blir i 2012.....
Ellers trakk jeg meg fra vervet som sekretær i NKK-regionen i høst. Når det ikke blir akseptert at jeg i blant må ta hensyn til helsen min, hadde jeg ikke noe annet valg. Og det var nok et riktig valg, jeg har kjent bare lettelse i etterkant. Det var annerledes når jeg trakk meg fra styret i Gjøvik Hundeklubb på våren i 2009, da slet jeg med "tapet" i mange måneder etterpå, og jeg kjenner fremdeles at det gjør vondt å tenke for mye på. Jeg var oppriktig glad i den hundeklubben og mange av folkene der, men når jeg følte meg utfrøset både av lydighets - og agilitygjengen følte jeg at det ble for mye. Vel hadde jeg hovedansvaret for utstillingsgruppa, men jeg ville jo gjerne drive med andre ting også. Prøvde den gangen å få til en dialog for å få løst de tingene som var flokete, men det var det ingen interesse for - dessverre.
Både disse tingene og en del andre erfaringer med folk i hundemiljøet har preget meg dette året, jeg tenker ofte på om det er verdt å være en del av det i det hele tatt..... Men på en annen side blir det feil å gi seg med noe som betyr veldig mye for meg fordi at andre vil ødelegge for meg. Derfor har jeg bestemt meg for å fortsette iallfall med utstilling, men hvor mye annet det blir får vi se....