torsdag 17. juni 2010

Bruks


Etter det uoffisielle LP-stevne på Dokka den 30 mai, har det blitt lite LP-trening på Wilma og meg. Er i tenkeboksen for tiden om det blir noen flere konkurranser på oss også. I såfall må jeg gjøre en del grep slik at vi blir klare til konkurranse. Slik det er nå så har jeg LYST til å konkurrere, men må nok bare innse at vi IKKE er klare for det ennå på en stund. Funderer på hvor lang tid det vil ta, og om jeg i det hele tatt gidder...;) Det er jo mye mer morsomt å trene bruks, så jeg har også fundert på om vi skal konvertere til det, også i en eventuell konkurranse-sammenheng. Også der er det en lydighetsdel, men den er ganske lik den vanlige lydigheten.
Lørdag 5 juni var vi på NKK-utstilling i Drammen. Luna og jeg hentet Tinka, Boss og Lisbeth i Løten, det var koselig å kjøre sammen for en gangs skyld...;) Tinka ble satt av i Oslo for å tilbringe noen timer hos Linda, mens vi andre var i Drammen. Det var bare 7 Briarder påmeldt, og siden den andre tispa ikke møtte, var Lisbeth og Luna uten konkurranse. Dermed var CACIB nr 5 i havn på utstilling nr 94...;) Og hun sluttet som BIM. I grunnen greit å slippe å vente på gruppa i det varme været, og med hunder som ventet hjemme...;)
Søndag den 6 møttes Lisbeth og jeg først for å gå spor med Luna, Meja og Boss. WIlma og Luna fikk også hilse på Tinka, som skulle være på besøk hos oss noen dager etterhvert. Det gikk som ventet veldig bra. Det var både varmt og tørt ute, noe som merktes godt på de firbente. Sporet til Luna gikk på variert underlag, noe hun løste veldig bra. Hun hadde fine vinkler og full pott på pinnene.På grunn av varmen antagelig, hadde hun et veldig behagelig tempo i linen...;) Etterpå møtte vi Berit og Ann Kristin for å trene rundering med Solo, Wilma, Aiko og Mille. Wilma og jeg var første ekvipasje ut, og vi trente kun på meldingsbiten denne gangen. Det gikk ganske greit, men helt fornøyd var jeg ikke. Aiko var neste, og jeg var figurant. Dette er en schæfer som er ganske "het", men allikevel er han en veldig trivelig hund å være figg for...;) Neste hund var Solo, som er en minst like bra arbeidshund som sin mor Meja. Det er morsomt å være figge også for henne...;) Siste hund var Mille som er en meksikansk nakenhund, og et nytt bekjentskap for meg. Hun skulle også jobbe med meldingsbiten sånn som Wilma, men det så mye bedre ut enn det vi gjorde synes jeg....;) Derfor var jeg ivrig på å få trene en omgang til med Wilma, og det fikk jeg...;) Og denne gangen virket det som om poletten hadde ramlet ned...;) Nå var det rett ut til den som satt med bittet i hånden, plukket det med seg på direkten og full fart inn på linjen til meg...;) Vi kjørte en 4-5 repetisjoner, som var klokkerene hver gang...;) Må innrømme at det gir en ekstra god følelse å se hunden jobbe på denne måten....;)
Torsdag 10 juni møtte jeg Lisbeth og Randi på Brynsfillialen. Randi eier Trym, en Briardvalp på ca 6 måneder som fikk gå sine første spor denne ettermiddagen. Morsomt å se hvor naturlig dette er for dem....;) Luna fikk et spor på ca 350 meter tenker jeg, på variert underlag som hun gikk ganke bra. I begynnelsen gikk hun altfor fort, og hun svømmer fremdeles en del i sporet. Det er visst noe briarden gjør, har jeg hørt...;) Hun fant 4 av 5 pinner.
Når jeg var ferdig med Luna, hadde jeg bestemt meg for å trene feltsøk med Wilma. Denne gangen tråkket vi ikke opp feltet, men brukte terrenget der Randi & Trym hadde gått spor. Jeg la ut 4 ting i feltet, og var veldig spent på hvordan det ville gå. Wilma sprang direkte mot feltet med en gang hun kom ut av bilen, så det var bare å sette i gang...;) Og for en fart hun hadde...;) Rett ut og fant den første tingen og leverte til mor, før hun skulle på do...;) Og så var det full fart ut på gjendtand 2 og 3. På den fjerde nølte hun litt så jeg måtte rettlede henne ørlite før hun sprang ut og fant den også.Dette er det absolutte beste feltsøket Wilma har gjort så nå virker det som om poletten endelig har ramlet ned...;) Gleder meg til neste trening....;)

Lenge siden....

Det blir lenge mellom hver oppdatering her, og jeg er ikke alene. Det er mange som oppdaterer både blogger og hjemmesider langt sjeldnere enn før. En del av skylden for dette kan nok legges på Facebook, der de fleste av oss nå er registrert. Der blir det aller meste av det vi foretar oss lagt inn slik at at vennene våre både kan se det og kommentere det temmelig på direkten. Selv er jeg blitt veldig begeistret for FB, det skal jeg være den første til å innrømme. Og jeg bruker nok mer tid der enn jeg burde....;) Men samtidig synes jeg det er litt trist at hjemmesidene og bloggene kommer i skyggen av FB også.... Selv teller jeg på knappene om det er noen vits i å blogge i det hele tatt lenger, siden jeg ikke vet om noen leser det allikevel...

tirsdag 1. juni 2010

Luna & Wilma - egne bilder





Boss på besøk






Vi har hatt den vakre og herlige Boss på besøk noen dager, mens Lisbeth var på kurs med jobben...;) Han tilpasser seg vår lille flokk på en utmerket måte, og er alltid velkommen hit...;)

Briardspesialen , Svelvik 2010

De fire flotteste Briardene i landet...;)
Mysti, Luna, Willy & Boss

Boss ble BIR og Mysti ble BIM


Vakre Luna min...;)


Luna løper bra sammen med Trude også...;)

Diva of Star Connection
( Boss' datter og hunden til mine gode venner, ekteparet Bru)



Dette var forøvrig klubbens 30 års jubileum....;)

Alle foto Siri Guldseth og Bjarne Grandalen

Wilma trener feltsøk





Alle foto Berit E Skogen