søndag 31. januar 2010

Diva



Diva of Star Connection

Jentene og jeg var på besøk hos Diva med eiere for ikke så lenge siden. Hun har nå passert 9 måneder, og er en herlig frøken på alle sett og vis. Litt forsiktig i begynnelsen når jeg kom, men det tok ikke lang tid før vi var bestevenner. Sånn var hun når hun traff Wilma og Luna også. Hun og Wilma fant tonen umiddelbart, og når vi gikk tur ville de bare leke..;) Når hun hilste på Luna etterpå, gjentok det samme seg. Leken kom igang temmelig fort..;)
Diva er en dame som lyser opp hverdagen for sine eiere, og som det skal bli veldig hyggelig å følge på nært hold fremover...;)

fredag 29. januar 2010

Super generalprøve

Forrige lørdag dro Wilma og jeg til Toten for å treffe Liv-Tone. Målet var å trene litt før søndagens debut i lydighetsringen. Sant og si har vi ikke fått trent noe særlig siden vi var ferdige med bronsemerket i desember, men jeg hadde bestemt meg for å dra på konkurranse uansett. Og når jeg så hvor bra det gikk på trening, var jeg ganske sikker på at det skulle gå bra i konkurranse også. For på trening var hun mye bedre enn jeg hadde drømt om ,med tanke på hvor lite vi hadde trent. Fri ved foten, innkalling, tannvisning, stå under marsj, enkeltdekk - ja, alt gikk som på skinner.
Så med gode forhåpninger om en god konkurranse, satte vi kursen for Flatebyhallen tidlig søndag morgen. Vi hadde god tid, så det ble tid til både lufting og litt småtrening før alvoret begynte. Det var 45 påmeldte i klasse 1, så dømmingen ble delt mellom to dommere. Tannvisning, fellesdekk, lineføring og fri v/ fot ble dømt av Arild Berntsen, mens Arild Eriksen tok seg av resten. Det var forøvrig en Briard til med i klasse 1. Thea som kommer fra Vivi, med fører oppnådde 164,5 poeng og fikk opprykk til klasse 2. Gratulerer så mye !!
Vi begynte med tannvisning, hvor karakteren ble 8,5. Det var fordi hun brøt sitten, sa dommeren. Siden vi sliter litt med denne øvelsen fordi hun har problemer med å holde seg rolig, var jeg allikevel veldig godt fornøyd. Så var det fellesdekk, som vi egentlig ikke har trent så mye på. Hunden ved siden av reiste seg opp, men Wilma ble heldigvis liggende. Karakteren her ble 9, noe som jeg er superfornøyd med..;)
Men så begynte det å klabbe....;) På lineføringen merket jeg at jeg stivnet og Wilma fikk nok ikke den støtten fra meg, som hun trenger....;( Vi kom oss igjennom øvelsen med 5, men på fri v/foten gikk det enda verre, så dommeren hadde nok ikke anet valg enn å gi oss 0....;( Hun hang ikke med meg i det hele tatt, det var akkurat det samme som å se Luna når hun fikk 0 på samme øvelse ved en tidligere anledning. Så det er bare å gå i seg selv, og prøve å finne ut hva JEG gjør feil.....;)
Resten av øvelsen ble dømt i ringen ved siden av, og vi begynte med 0 på dekk fra holdt. Vi gjennomførte øvelsen, men jeeg tror vi fikk 0 fordi jeg tok litt for hardt i for å få henne til å gjøre øvelsen. På innkalling fikk vi 8,5 og dommeren kommenterte at dette var en bra øvelse...;) På stå under marsj fikk vi 6,5 - der tror jeg han trakk for litt småtteri her og der...;) Til slutt ble det 0 på hopp over hinder, der gikk hun utenom hinderet. Men dommeren ba meg om å la henne oppe en gang til for at hun skulle få en positiv opplevelse - og da hoppet hun selvsagt over...;) Den samlede poengsummen ble da 88 poeng.
Skal ikke stikke under en stol at jeg var veldig skuffet når konkurransen var over. Og sant å si var jeg flau også....:) Flau over å ikke ha prestert bedre, når jeg vet hvilken kapasitet som ligger der. Særlig hos Wilma...;) Men på en annen side kan jeg vel ikke vente annet, med tanke på hvor lite vi har trent.... Så da er det bare å krumme nakken og stå på videre , for både Wilma (tror jeg) og jeg synes det er moro med Lydighet...;)

tirsdag 19. januar 2010

Pels....

Her i huset står pelsen til jentene i sentrum for tiden.... Som noen allerede vet, har pelskvaliteten til Luna sldri vært noe særlig bra. Den har vært alt for myk i forhold til det som er ønskelig for rasen. På utstilling er noen dommere mer opptatt av dette enn andre, så det hr nok noen ganger hatt betydning for resultatet. Særlig i gruppen tror jeg dette har vært avgjørende et par ganger når vi ikke har blitt plassert. Derfor bestemte jeg meg for å ta tak i saken, og siden i høst har Luna gått på spesialfor for hud & pels. Hun har brukt Royal Canin's Skin Support som jeg kjøper hos veterinæren. Det koster 550 kr for 10 kg,så det er ingen billig fornøyelse. Men det er utrolig morsomt å se hvor bra det virker. Luna har fått en pelskvalitet som jeg må innrømme er MYE bedre enn jeg trodde på forhånd..... Så da er det kanskje dumt å slutte med utstilling.....;)
Også Wilma sin pels er et spenningsmoment for tiden, men da tenker jeg på fargen. Hun har vært altfor lys lenge, men nå begynner fawnfargen virkelig å komme tilbake. Skal bli SÅ spennende å se hvordan hun blir til slutt....

mandag 18. januar 2010

utstilling, men ikke for oss...


Denne helgen har startsskuddet gått for et nytt utstillingssår, med 2 utstillinger i Letohallen. Ser at Luna's oppdretter har hatt en super helg, så gratulerer til alle innvolverte. Det er kjekt at man er på facebook, så man får med seg hva som skjer..;)
Selv har jeg brukt søndagen på regionslederkonferanse i NKK. Det har vært en lang og lærerik dag....;)
Så får vi se om Luna og jeg kommer oss i ringen igjen ved en senere anledning...

mandag 11. januar 2010

Betraktninger....

Akkurat nå savner jeg en samtalepartner...... Har veldig mye i hodet, som det egentlig hadde vært godt å kunne diskutere med noen. En som både kunne lytte og gi meg tilbakemeldinger. En som kunne si at dette har du helt rett i ,men også kunne fortelle meg at jeg tar feil..... For det gjør jeg sikkert rett som det er..... Men når man går alene med tankene sine, er det så alt for lett å tro at det man føler er riktig... Og det vet jeg jo at det ikke er bestandig.....

fredag 1. januar 2010

Hundene i 2009 og i 2010

N UCH KORAD Goblinwalley Vixen aka Wilma





N DK Uch NORDV-08 Li-Brie's Lady O'Lorien aka Luna

Selv om jeg ikke har hatt et spesielt godt år personlig, har 2009 vært et veldig bra år for mine to firbente...;)
Luna ble nr 6 på lista over Årets Utstillingsbriard 2009. Hun ble BIR to ganger og BIM 3 ganger.
Hun ble BIM både på den norske Briardspesialen og på NKK Bjerke hvor hun både fikk CACIB og ble kvalifisert til Crufts 2010.
Ellers har vi trent del lydighet og gått litt spor. Har imidlertid bestemt meg for at konkurranse-karrieren i lydighet er over, siden hun er ganske følsom for lyder og forstyrrelser generelt i omgivelsene også i treningssammenheng. Hvis jeg ombestemmer meg, må det eneste alternativet være å melde henne på utendørs.... Når det gjelder utstillingsplanene for i år, er de enda usikre. Men jeg har iallfall planer om å stille henne litt i Sverige for å prøve å få et CACIB på henne der, slik at vi kan få enda en tittel på den svarte dronningen min....;)
Wilma ble nr 11 på lista over Årets utstillingsbriard 2009. Ganske stolt over å ha begge såpass høyt opp på lista...;) Wilma fikk 2 av 3 cert i 2009, derav NKK cert i Drammen som medførte at hun ble champion. Når det var vel i havn ga vi oss i ringen for i år, og det er usikkert hvorvidt hun blir å se noe mer i utstillingsringen i det hele tatt. Så lenge hun ikke trives med å være der, ser jeg ingen grunn til å presse henne, slik det faktisk er alt for mange som driver med.
Ellers fikk jo også Wilma tittelen KORAD i 2009, noe som jeg er veldig stolt over. Hun fikk 344 poeng, og en hund må ha 300 for å bli godkjent. Wilma og jeg har ellers deltatt på bronsemerkekurs i lydighet og vi har også vært på et sporkurs. Hun bestod bronsemerke-prøven med 174 poeng ( av 180 mulige), noe jeg er superfornøyd med. Nå er planen å satse videre på lydighet, vi skal blant annet være med å trene i en konkyrransegruppe på Oslo Hundeskole avdeling Oppland fra uti januar. Jeg har også meldt oss på konkurranse i klasse 1, så vi debuterer søndag 24 januar. Ellers er jo den store begivenheten for Wilma's del i 2010, at hun skal ha et kull med valper på kennel Goblinwalley til høsten, eller når hun får neste løpetid.....